Creëer een slim huis met deze smart home producten

De oven alvast voorverwarmen via je smartphone, je speaker bedienen met je stem en de lampen uitzetten door in je handen te klappen. Met smart home producten creëer je eenvoudig een slim huis, dat naast extra comfort en veiligheid ook nog andere voordelen te bieden heeft. Zo’n slim huis kun je zo gek maken als je zelf wilt en door de vele smart home producten op de markt zijn er een ontelbaar aantal combinaties mogelijk. Maar waar begin je? Dat is afhankelijk van jouw behoefte. Benieuwd wat allemaal mogelijk is? Laat je dan inspireren door de voorbeelden uit deze blog.

Altijd de perfecte sfeer in huis

Er gaat niets boven het gevoel van thuiskomen na een lange werkdag: je tas neerzetten, je jas ophangen en neerploffen op de bank met wat te drinken. Even een momentje voor jezelf, waarop je helemaal niets moet en de gebeurtenissen van de dag van je af kunt laten glijden. Hoe fijn is het dan als de verlichting een relaxte sfeer creēert en je favoriete afspeellijst zachtjes op de achtergrond te horen is? Dat is pas ontspannen thuis komen!

Lijkt dit je wel wat? Met de slimme lampen van Lifx kun je schema’s instellen voor verschillende gelegenheden: relaxen bij de televisie, even je werk afmaken aan de eettafel of gezellig borrelen met vrienden. Met het kleurenpalet in de app creëer je eenvoudig de sfeer waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Ook zijn slimme lampen een uitkomst wanneer je ’s nachts thuis komt. Je hoeft alleen maar het gewenste schema te selecteren in de app en je komt thuis in een verlicht huis. Dankzij deze smart home gadget is het zoeken naar lichtknopjes in het donker verleden tijd geworden.

Een verwarmde woning zonder hoge rekening

Met een slimme thermostaat zorg je ervoor dat je huis altijd behaaglijk warm is, maar dan zonder de torenhoge kosten. Stel eenmalig een schema in en de thermostaat doet vervolgens de rest. Je hebt er verder dus geen omkijken meer naar! Naast dat je er maandelijks veel geld mee kunt besparen, is het ook een duurzame(re) manier van verwarmen.

Besluit je last minute om een middag vrij te nemen of ben je om een andere reden onverwachts eerder thuis? Dan kun je gemakkelijk vanaf je smartphone de thermostaat aanzetten, zodat je toch thuis komt in een aangenaam verwarmde woning. Met een slimme thermostaat van bijvoorbeeld het merk Tado bespaar je dus niet alleen energie, maar maximaliseer je ook je comfort.

Een veilig huis voor jouw gezin

Een slim huis is een veilig huis. Zo geef je met een slim slot alleen gewenste gasten toegang door hen toestemming te geven in de app of een code te verstrekken. Hierdoor hoef je je ook geen zorgen meer te maken over rondzwervende of verloren sleutels. Je hebt je fysieke sleutels immers ingewisseld voor je smartphone! Naast dat je de volledige controle hebt over wie de woning mag betreden, kun je ook de deur op afstand openen. Ideaal wanneer je een appje krijgt dat je bezoek al gearriveerd is, terwijl je je boodschappen nog aan het afrekenen bent. Zo hoeven zij niet buiten te wachten en hoef jij je niet naar huis te haasten.

Wil je vanaf de bank of tijdens je vakantie bekijken wie er voor de deur staat? Met de Ring video deurbel is het niet alleen mogelijk om je bezoeker te zien, maar ook te horen en spreken, ongeacht je locatie. Wordt er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een poging tot inbraak gedaan? Dan ontvang je van een slim alarmsysteem een waarschuwing op je smartphone, wanneer de slimme deur- en raamsensoren verdachte bewegingen of trillingen hebben opgemerkt. Wil je meteen ingrijpen? Laat dan de binnensirene afgaan om de inbrekers weg te jagen. Dit kun je zowel automatisch instellen als handmatig bepalen in de app.

Maak koken leuker en makkelijker met smart producten

Wist je dat er tegenwoordig slimme ovens bestaan die je op afstand aan kunt zetten? Wel zo handig als je direct na je werk wat op wilt warmen, omdat je ’s avonds nog andere plannen hebt. Hou je wel van uitgebreid koken, maar geen zin om onnodig lang in de keuken te staan? Met de LG NeoChef ™ worden gerechten sneller en gelijkmatiger bereid dankzij de zogenoemde Smart Inverter-technologie.

Een ander smart product dat gemak toevoegt aan je keuken is een slimme koel- en vrieskast. Dankzij de 2 camera’s die zich in de koelkast bevinden weet je altijd wat je in huis hebt. Wel zo handig als je in de supermarkt staat en je twijfelt of er nog wel een pak melk in staat. Geen inspiratie voor het avondeten? Zelfs daarbij kan een slimme koelkast helpen. De camera’s inventariseren je voorraad en tonen aan de hand daarvan recepten die je met deze producten kunt bereiden. Slim, hè? De mogelijkheden van smart home producten worden alleen maar groter en groter.