Notificaties ontvangen als je kinderen thuis komen

Kinderen raken vaak spullen kwijt. Jassen, sokken, broodtrommels, gymtassen en natuurlijk ook sleutels. Dat is altijd vervelend, maar vooral als ze hun huissleutel kwijt raken. Behalve het feit dat ze dan het huis niet in kunnen, slingert ook ergens één van je huissleutels rond. Geen fijn idee.

Wat ze niet hebben kunnen ze ook niet kwijtraken

Een simpele oplossing is ze geen huissleutel meegeven, maar handig is dat niet. Je moet zelf thuis zijn of ze moeten de sleutel steeds ophalen bij de buren. Ze leren zo geen eigen verantwoordelijkheid nemen en er ligt weer ergens een sleutel van je huis. Dat kan slimmer.

HET GEMAK VAN HET SLIMME SLOT

Met een slim slot in je voordeur heb je überhaupt geen sleutels meer nodig. Zo’n slim slot komt in de plaats van de cilinder die nu al in je deur zit. Aan de buitenkant zit een gewone draaiknop en aan de binnenkant een draaiknop met elektronica die het slot slim maken.

Via een speciale app maakt je telefoon via een goed beveiligde bluetooth connectie verbinding met het slimme slot. Met een druk op de knop in de app wordt de deur vrijgegeven en kun je hem openen. Nooit meer sleutels kwijt.

Zijn ze al thuis?

Als kinderen een huissleutel meekrijgen betekent dat automatisch dat ze thuis komen wanneer je er zelf (nog) niet bent, of al slaapt. Het is dan fijn om te weten wanneer je kinderen veilig thuis gekomen zijn van school, of van een avondje stappen. Datzelfde slimme slot laat je kinderen niet alleen binnen, maar stuurt jou, als je dat wil, ook een berichtje dat je kinderen thuis zijn. Dat is wel een fijn idee.