Hoe een smart home kan zorgen voor meer wooncomfort

Op zoek naar meer wooncomfort? Daar kunnen slimme apparaten je bij helpen. Een smart home ontzorgt in de dagelijkse dingen en biedt jou het gewenste comfort. Dit levert je niet alleen een relaxter leven, maar ook een lagere rekening op. In deze blog hebben we drie situaties op een rij gezet waarin een smart home jouw huis meer comfort kan geven.

Comfortabel thuiskomen in een smart home

Na een werkdag wil je het liefst thuiskomen in een huis met een fijne temperatuur. Of het nu gaat om het opwarmen of juist het koelen van de woning, met de juiste combinatie slimme apparaten is het mogelijk. Levert dit dan geen enorm hoge gas- of energierekening op? Nee, integendeel. Een smart home zorgt ervoor dat je een fijne temperatuur ervaart op de momenten dat het jou uitkomt. Op de juiste plek en het juiste moment. Dat is comfortabel thuiskomen, voor jou en voor je energierekening.

Smart koffiezetten vanuit je luie stoel

Je herkent het wel: je hebt eindelijk een moment gevonden om achterover te leunen en precies op dat moment komt er iets tussendoor. Je beseft dat je wel trek hebt in een kop koffie. Of je hoort de wasdroogcombinatie piepen en beseft dat je naar boven moet lopen om de droogfunctie aan te zetten. In een smart keuken hoef je niet naar het koffiezetapparaat te lopen om het aan te zetten. En ook voor de droogfunctie van de wasdroogcombinatie hoef je niet naar boven te lopen. In beide gevallen zet je het aan via de app op je telefoon. Gewoon vanuit je luie stoel. Ook dát is wooncomfort.

Veiliger wonen in jouw smart home

Ook in de categorie veiligheid heeft een smart home veel te bieden. Met de juiste voorzieningen hoef je je over inbrekers minder zorgen te maken. Zo kan een slim gekoppelde beveiligingssensor dieven afschrikken door licht te creëren bij verdachte situaties. Ook een sleutelloos slot draagt bij aan de veiligheid van je huis. Zo’n slot rekent af met rondzwervende sleutels. En wat denk je van de combinatie van slimme brandmelders en lampen, waardoor het licht automatisch aangaat als er rookontwikkeling plaatsvindt? Een slim huis is een veiliger huis. Weer drie zorgen minder.

Een smart home in een notendop

‘Smart home’ is de benaming voor het geheel aan apparaten en voorzieningen dat in huis aan elkaar gekoppeld is. Kenmerkend voor een smart home is dat de aangesloten apparaten en voorzieningen op afstand bediend kunnen worden. Om je huis ‘smart’ te maken, kun je gebruikmaken van nieuwe apparaten. Ook kun je ervoor kiezen je bestaande apparaten ‘slim’ te maken. Voorbeelden van apparaten en voorzieningen die in een smart home passen, zijn:

  • Huishoudelijke apparaten zoals een oven of inductiekookplaat
  • Verlichting
  • Verwarming en airconditioning
  • Televisies en (spel)computers
  • Audiosystemen
  • Beveiligingssystemen en camera’s
  • Een slim slot
  • Koolmonoxide- en rookmelders
  • Raambekleding

Of het nu gaat om gemak of veiligheid, een smart home kan op meerdere manieren bijdragen aan een comfortabeler huis. Maar het kent nog meer voordelen. Ontdek de voordelen van een smart home.