Ben jij wel goed genoeg verzekerd?

Iedereen wilt dat zijn/haar spullen veilig en wel in huis kunnen liggen en dat de kans op inbraken zo klein mogelijk is.

De beste manier om hier voor te zorgen, is het controleren van de sloten op je buitendeuren. Voornamelijk eigenaren van oude huizen, beschikken vaak nog over onveilige sloten. Hiermee maak je het inbrekers wel erg makkelijk om in te kunnen breken.

Veilige sloten/cilinders

Het is verstanding om te overwegen of je sloten toe zijn aan vervanging. Veel mensen weten niet dat veilige sloten voorzien zijn van een SKG keurmerk. De afkorting SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. SKG beoordeelt en certificeert als onafhankelijk instituut o.a. deurbeslag. Door gecertificeerde sloten/cilinders te gebruiken, voldoe je aan de Nederlandse norm voor Sterkte en Duurzaamheid. Weet jij wat voor cilinder je in de deur hebt zitten? Lees hier meer informatie over hoe je daar achter kunt komen.

WAT VOOR CILINDER ZIT ER IN JOUW DEUR?

Inbrekers en sloten

Het aantal inbraken is de afgelopen jaren zeker niet gedaald. Hoewel we allemaal maatregelen nemen en bedenken om ervoor te zorgen dat inbrekers geen poging wagen bij onze huizen, betekent dat niet dat het niet zal gebeuren. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor sloten met een zo hoog mogelijk aantal SKG sterren. In Nederland is dit maximaal 3 sterren.

Op de website van de Politie kun je eenvoudig controleren of er bij jou in de buurt ingebroken wordt. De Politie heeft daarvoor de Misdaad Kaart online staan. Voer je postcode in en zie gelijk wanneer er voor het laatst en hoe vaak er bij jou in de buurt ingebroken wordt.

Verzekeraars

Verzekeraars kunnen eisen dat je minimaal een SKG 2 sterren slot op je deuren hebt. Wanneer dit niet het geval is, kan de verzekeraar bij een mogelijke inbraak beslissen om niets uit te keren. Het is zeker de moeite waard om dit te controleren bij je huidige verzekeraar. Niemand wilt er na een inbraak achter komen, dat je inboedel niet goed verzekerd is.

SKG gecertificeerde sloten zijn dus niet alleen beter om te voorkomen dat er iemand binnendringt, maar zijn ook echt noodzakelijk om verdere problemen te voorkomen. Ons product is zelfs SKG 3 sterren gecertificeerd en beschermt tegen de meest voorkomende inbraakmethodes.

Waar moet je verder nog aan denken?

Het is belangrijk om je niet alleen te richten op je sloten, maar ook andere zaken rondom het huis. Denk aan het controleren van je deuren, ramen en kozijnen. Een inbraakalarm en beveiligingscamera’s zijn ook een aanrader. Een inbreker die een alarm hoort, zal een inbraak sneller onderbreken en op de vlucht slaan. De Politie kan dankzij de beelden de dader ook sneller opsporen.

Tegenwoordig heb je ook deurbellen met een camera. De meeste van deze slimme deurbellen versturen notificaties als er een beweging wordt gedetecteerd. Op je telefoon kun je direct zien wie er voor je deur staat.

Al met al is het dus voor de meeste verzekeraars van groot belang dat je sloten voldoen aan hun minimale eisen. Controleer daarom goed bij je verzekeraar of je er alles aan hebt gedaan om bij mogelijke inbraken aanspraak te kunnen maken op een verzekerings uitkering.

Kies je ook voor een slot wat veilig en gecertificeerd is door SKG? De Bold Smart Cylinder biedt jou naast SKG*** ook het gemak aan van geen sleutels meer nodig hebben. Je smartphone is je sleutel. Toegang regelen doe je eenvoudig in de Bold App.