Hoe beveilig je je huis tijdens de vakantie? 5 tips!

Yes! Je gaat op vakantie. Maar kun je wel met een gerust hart weg? Ben je wel zeker van een beveiligd huis? Gelukkig was je huis beveiligen nog nooit zo gemakkelijk als nu. Met allerlei slimme technologieën blijf je altijd op de hoogte van wat er gebeurt ook als niet thuis bent. We geven je vijf tips om je huis te beveiligen, zodat jij lekker op vakantie kan.

Tip 1: Beveilig je huis met een smart lock
Inbrekers komen je huis makkelijker binnen als je de deuren beveiligd met een ouderwets cilinderslot. Beveilig je je huis met een smart lock, dan verlaag je de kans op inbraak via de voor- en achterdeur. Met een zogenoemd slim deurslot open je de deur zonder sleutels, maar met een smartphone. Een slimme voordeur is een veilige voordeur en zeker in het geval van een slot met een SKG*** gecertificeerde cilinder. Deze cilinder beveiligt je huis tegen inbraak.

Met een speciale app kun je precies zien wie er wanneer jouw huis binnen gaat. Jij kunt dus controleren wie er je huis binnenwandelt en je kunt personen via de app toegang verlenen. Naast toegang via je smartphone, is het slot ook te activeren met een backup pincode door aan de buitenknop te draaien. Op die manier is je huis beveiligd en kun je altijd je huis in, ook zonder smartphone. Het slot is beveiligd met speciale software, zodat hackers geen kans hebben.

Wat voor cilinder zit er in jouw voordeur?

Tip 2: Koop een slimme deurbel
Wil je op afstand weten wanneer er iemand heeft aangebeld of wie er voor de deur staat? Met een slimme deurbel ben je altijd op de hoogte. Via je smartphone ontvang je een melding wanneer er iemand heeft aangebeld en kun je door middel van een camera zien wie dit is. Er zijn slimme deurbellen die beelden opslaan en die een infrarood camera hebben, waardoor je ook beelden kunt maken in het donker. Er zijn verschillende slimme deurbellen te koop.

Bekijk hier hoe je een slimme deurbel kiest die past bij jouw huis.

Tip 3: Neem een slimme beveiligingscamera voor thuis
Naast slimme deursloten en -deurbellen zijn er ook slimme camera’s die je huis veiliger maken. Met slimme camera’s kun je via je telefoon zien wat er in en rondom je huis gebeurt. Slimme beveiligingscamera’s geven een melding wanneer er verdachte activiteiten worden waargenomen. Op het moment dat je deze melding krijgt kun je via een speciale app een aantal activiteiten selecteren om daders mee af te schrikken. Bijvoorbeeld door het aanzetten van een spotlight of alarm. Beelden worden opgeslagen zodat je ze later als bewijslast hebt.

Smarthome Magazine zet de vijf beste slimme beveiligingscamera’s voor je op een rijtje.

Tip 4: Beveilig je huis met een slim alarmsysteem
Bij een alarmsysteem denken we al snel aan een bedrijfspand of een dure auto. Maar je kunt ook je eigen huis beveiligen met een alarmsysteem. Lijkt dit je wat? Investeer dan gelijk in een slim systeem die je koppelt aan je smartphone. Slimme alarmsystemen hebben sensoren die je bij deuren en ramen plaatst. Deze pikken bewegingen op en sturen een bericht naar je smartphone. Tegelijkertijd gaat er een luide sirene af binnen en buiten het huis. De slimme systemen herkennen wanneer er een deur of raam wordt geforceerd en via een sms of app blijf je op de hoogte van wat er gebeurt.

Tip 5: Signaleer vuur met een slimme rookmelder
Een vuurtje begint klein, maar verspreidt zich razendsnel door je huis. Gelukkig zijn er rookmelders die je direct op de hoogte brengen van een rooksignaal, ook als je niet thuis bent. Deze slimme rookmelders sturen een melding naar je smartphone wanneer er rook of smeulend vuur wordt gesignaleerd. Er zijn zelfs rookmelders die je precies vertellen wat er aan de hand is en waar het vuur zich bevindt.

Met deze vijf tips ben je verzekerd van een beveiligd huis, of je nou thuis bent of niet. Geniet van je vakantie!

Ben je benieuwd hoe inbrekers je huis binnendringen? Lees dan verder en ontdek de vijf manieren waarop inbrekers je deur open krijgen.