Een slim slot in mijn voordeur, maar hoe kom ik binnen zonder sleutels

Slimme huizen

Is jouw huis al slim? Slimme lampen die aangaan als je thuiskomt, of als je tegen Google, Siri of Alexa praat? Een slimme thermostaat die de verwarming uitzet als je weggaat? Een slimme deurbel die je op afstand laat zien wie er voor de deur staat?

In steeds meer huizen komen we slimme oplossingen tegen die je kunnen helpen de dagelijkse dingen (bijna) automatisch te laten gaan.

Je kunt er ook mee bellen

Niet alleen huizen worden slim. Mijn telefoon is al heel lang slim en ik betaal contactloos met die slimme telefoon of met mijn slimme horloge. Superhandig. Je weet alleen af en toe niet meer waar je je portemonnee gelaten hebt, omdat je die bijna niet meer nodig hebt. 

5 SLIMME OPLOSSINGEN OM JE HUIS VEILIGER TE MAKEN

Automatische piloot

Mijn auto is ook slim. Hij houdt automatisch afstand in de file en hij kan zichzelf inparkeren. Hij gaat ook vanzelf open als ik in de buurt ben. Moet ik wel de slimme sleutelkaart van de auto bij me dragen, dat dan weer wel. 

Dat doet de deur dicht

Mijn voordeur is nu ook slim. Althans, het slot is slim. Dat betekent dat ik nu ook de deur uit kan zonder mijn sleutels. Mijn deur heeft niet eens meer een sleutelgat. Er zit een massieve oersterke cilinder in met aan beide kanten een draaiknop. De draaiknop aan de binnenkant is wat het slot slim maakt. Daar zit de elektronica die het versleutelde signaal van mijn telefoon ontvangt, waardoor de deur open gaat. Toch nog iets met een sleutel…

Nooit meer een huissleutel kwijt

Ik open mijn deur nu met de app die bij mijn slot hoort. Mijn telefoon maakt via bluetooth verbinding met dat slimme slot in mijn voordeur. Met één druk op de knop is de deur open. 

Niet alleen mijn gezin kan ons huis zo in. Op dinsdagochtend heeft onze werkster toegang tot ons huis via de app op haar telefoon. En op donderdag- en vrijdagmiddag heeft onze buurjongen toegang als hij onze hond uitlaat. Superhandig.

Jeroen, vergeet je de hond niet?

Eerst hadden allerlei mensen buiten ons gezin sleutels van ons huis en nu niemand meer. Ik vind dat een fijn idee. Iedereen heeft nu tijdelijk of permanent toegang via de app. En ik kan in mijn app zien of Jeroen onze hond al heeft uitgelaten. Hij vergeet dat wel eens… 😉

Is jouw voordeur al slim?