5 slimme oplossingen om je huis veiliger te maken

Behalve het traditionele alarmsysteem zijn er tegenwoordig veel manieren om je huis veiliger te maken. Slimme manieren, die je eenvoudig via je smartphone kan aansturen. In deze blog geef ik je vijf voorbeelden van slimme systemen die je huis veiliger maken.

1. Slimme deurbel

Er zijn slimme deurbellen in veel varianten, maar de meest bekende zijn toch wel de Ring deurbel van Amazon en de Nest deurbel van Google. Deze deurbellen bevatten camera’s die het videosignaal rechtstreeks kunnen doorzetten naar je telefoon. Je kunt dan op afstand (of gewoon vanaf de bank) zien wie er voor je deur staat en met hem/haar communiceren middels een spraakverbinding.
Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld op de websites van Ring en Ezviz

2. Slimme verlichting

Met slimme verlichting kun je op afstand de verlichting in je huis bedienen. Dat kan handig zijn wanneer je onverwacht later thuis bent. Je kunt dan in je huis lampen inschakelen en zo de indruk wekken dat er iemand thuis is. Het meest bekend zijn toch wel de Hue lampen, de slimme verlichting van Nederlandse bodem van Philips. Een goedkopere versie, die prima samenwerkt met smart home systemen als Google Home is de slimme verlichting van IKEA, met de briljante naam TRÅDFRI.

 

3. Slimme stekkers

Voor wie niet al zijn gewone lampen wil vervangen door slimme lampen, of voor wie andere apparatuur makkelijk wil kunnen aansturen op afstand, zijn er slimme stekkers. Deze slimme stekkers zijn via je smartphone of systemen als Google Home of Alexa op afstand aan te zetten. De apparaten die je wil inschakelen moeten dan natuurlijk wel al aan staan.
Kijk voor meer informatie bijvoorbeeld op de website van Fibaro.

4. Slimme camera’s

Bij slimme camera’s kan het gaan om binnen-, maar ook om buitencamera’s. Wat deze camera’s al slim maakt is het feit dat je op je smartphone kan zien wat er gebeurd in of om je huis. Echt slim zijn de camera’s die ook nog herkennen wat of wie er om je huis beweegt, zoals bijvoorbeeld huisdieren, auto’s of mensen. Je krijgt dan bijvoorbeeld geen bericht wanneer er een kat door je tuin loopt, of als er een auto langsrijdt, maar wel als het een mens is. In de toekomst kunnen deze camera’s zelfs mensen herkennen.
KIjk voor meer informatie bijvoorbeeld op de website van Ring en Ezviz

5. Slimme voordeur

Een slimme voordeur is een veilige voordeur en zeker in het geval van een slot als de Bold, met zijn SKG*** gecertificeerde cilinder. Die cilinder maakt het slot niet slim, maar wel heel veilig. De slimheid zit hem in het feit dat het slot (en dus de deur) geopend kan worden middels een goed beveiligde bluetooth verbinding met je smartphone. Met de bijbehorende app kun je dan het slot openen. Een andere reden waarom een slim slot de veiligheid van je huis vergroot is dat er geen sleutels meer nodig zijn. Je weet precies wie er toegang heeft, want die mensen heb je toegang verleent via de app. Je ziet wie wanneer in je huis is geweest en als je een nieuwe werkster hebt kun je die in de app zo toegang geven en de toegang van de vorige verwijderen.

Bold Smart Cylinder SX

Tijdelijk voor 199,-

5 slimme oplossingen om je huis veiliger te maken

Behalve het traditionele alarmsysteem zijn er tegenwoordig veel manieren om je huis veiliger te...

Het gemak van een smart lock

Een smartphone die je vertelt of je vandaag een paraplu moet meenemen, een stofzuiger die je huis...

Hoe beveilig je je huis tijdens de vakantie? 5 tips!

Yes! Je gaat op vakantie. Maar kun je wel met een gerust hart weg? Ben je wel zeker van een...

BOLD

Niasstraat 1

3531 WR Utrecht

0850607337

info@boldsmartlock.com

KVK: 65757319

BTW: NL 856247169B01

Conformiteitsverklaring